Jämför Kreditkortet

re:member flex kreditkort

5/5

re:member flex

 • Helt gratis
 • 56 dagar räntefritt
 • Reseförsäkringar
 • Rabatt i över 300 webbutiker
5/5

re:member flex

 • Helt gratis
 • 56 dagar räntefritt
 • Reseförsäkringar
 • Rabatt i över 300 webbutiker

Kortet har ingen årsavgift och du har upp till åtta veckors räntefri kredit. Du bestämmer själv hur du vill betala tillbaka – allt på en gång eller lite varje månad. Om du betalar hela beloppet när du får fakturan så blir det faktiskt ingen ränta alls.

Upp till 100 000 kr i kredit.

Kortet har ingen årsavgift och du har upp till åtta veckors räntefri kredit.

Info om re:member flex

Remember Card har funnits tidigare i ett antal olika versioner men man har istället valt att byta till ett kort under namnet re:member flex. Re:member flex är ett kreditkort helt utan årsavgift med kompletterande reseförsäkring samt ett otroligt bra reward program med rabatter i över 300 webbutiker. De som står bakom Remember Kortet är EnterCard Group AB, som i sin tur ägs av Swedbank och Barclays Bank. Re:member flex kortet erbjuder bland annat upp till 100 000 i kredit med upp till 8 veckors räntefri kredit. Inte dåligt för ett kreditkort helt utan årsavgift.

Vi rekommenderar kreditkortet re:member flex till dig som söker ett flexibelt kreditkort med många fördelar när du reser eller shoppar online. Kortet ger dig möjligheten att få rabatter i över 300 butiker samtidigt som du får kompletterande reseförsäkringar och avbeställningsskydd under dina resor.

Med det sagt så finns det egentligen ingen anledning att inte skaffa ett re:member flex. Det kortet har ingen årsavgift men ändå får du möjligheter att handla billigare på över 300 butiker samt tillgång till ett kreditkort med räntefri delbetalning och flera olika försäkringar.

Fördelar & nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 8 veckors räntefri kredit
 • Rabatt i över 300 webbutiker
 • Kompletterande reseförsäkring
 • re:member flex​ app för bättre översikt
 • Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp
 • Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen

re:member flex kreditkort​: Krav

Kreditkortet kräver att du har minst 100 000 i årsinkomst.

Om du ansöker om kreditkortet så krävs det att du inte har några aktuella betalningsanmärkningar.

Kortet kräver att du är minst 20 år vid ansökan.

Vid ansökan av detta kreditkort så kan du inte vara arbetslös / student.

Övrigt

 • Mastercard
 • Mobilt BankID
 • BankID
 • E-faktura
 • Aviavgifter 0kr med E-faktura (29kr vid pappersfaktura)
 • Välja din egen pinkod

re:member flex: Kredit

Re:member Flex är en av de mest flexibla kreditkorten på marknaden. Kreditkortet erbjuder bland annat otroligt flexibla lösningar när det kommer till återbetalning, ränta och rabatter.

Kortet erbjuder en räntefri period på upp till 56 dagar. Det är sedan möjligt att välja mellan att betala hela fakturerade beloppet eller så har du möjlighet att göra avbetalningar på beloppet över kommande månader. Minsta beloppet som måste betalas är däremot 3% av skulden men minst 200 kr. Om du inte betalar hela skulden så tillkommer det även en ränta på det belopp.

Även räntenivån på Re:member Flexs kreditkort är flexibel då räntenivån alltid sätts individuellt utifrån korthållarens unika ekonomiska förutsättningar. Som lägst är det möjligt att få en ränta på under 10% (9,74%) vilket är bland de bättre räntesatserna bland valen av kreditkort. Som mest ger de en ränta på 24,74%.

Om krediten på kortet utnyttjas till 20 000 kr och man har en ränta på 17,24% så blir den effektiva räntan 14,67%. Detta förutsatt att 39 räntefria dagar används.

Delbetalning re:member flex

Kreditkortet re:member flex erbjuder även ett enkelt sätt att dela upp betalningen genom att välja Re:members räntefria delbetalning. Detta är möjligt vid inköp på 3 000 kr upp till 20 000 kr. När du ansöker om en delbetalning så har du möjligheten att välja om detta ska ske på 6,12 eller 24 månader. Den kostnad som i detta fall uppstår är 57 kr per månad i administrativ avgift.

Den räntefria delbetalning aktiveras efter att köpet genomförts på ditt re:member flex kreditkort. Du loggar in via Mina Sidor och väljer vilket köp som ska delbetalas.

Om du exempelvis gör ett köp på 15 000 kr och delbetalning väljs på 12 månader uppstår alltså en total administrativ kostnad på 684 kr vilket är betydligt billigare än om avbetalning skett via kreditkortsfakturan som hade haft en ränta på 10-25%.

Betalningsfri månad re:member flex​

Varje kalenderår är det möjligt att välja att aktivera en Betalningsfri månad vid två olika tillfällen. Det betyder att du inte behöver göra någon inbetalning till kortet trots att krediten har utnyttjas. Skulden skjuts istället upp till kommande månad och ränta tillkommer på det uppskjutna beloppet under denna period.

För att kunna utnyttja din Betalningsfri månad måste du utföra inbetalningar till kortet, utan anmärkningar, i tre månader från att du tecknat kortet. Utöver det måste det även vara tre månader mellan de två olika tillfällena.

re:member flex: Bonus

Med Re:member Flex får du inte någon bonus men dock får du tillgång till Re:member Rewards. Detta förmånsprogram hade i juli 2018 över 300 online butiker anslutna till Re:member Rewards, och det är inga smårabatter vi pratar om, exempel på rabattnivåer är: 10% på Apoteket, 8% på CDON, 10% på Lensway och hela 12% på Hotels.com. Rabatterna använder du på följande sätt:

 • Gå in på Re:members hemsida och klicka i menyn på Reward.​
 • Logga in med de fyra sista siffrorna på ditt kreditkort från re:member samt personnummer.
 • I inloggat läge presenteras de butiker som de samarbetar med och hur stor rabatt som ges vid köp.
 • Klicka på (Till Butik) och genomför sedan köpet med antingen Re:member Flex eller Re:member MasterCard.

Rabatten kommer sedan att dras på din kommande kreditkortsfaktura.

re:member flex: Försäkringar

Det är en stor fördel att ha en reseförsäkring om man planerar att använda detta kreditkort under resor då re:member flex ger en stor trygghet om något skulle gå fel under resan.

Utöver reseförsäkringen som ingår så går det att teckna ett Trygghetspaketet vilket är ett paket med tre olika försäkringar som kostar totalt 129 kr per år. I detta paket ingår Evenemangsavbeställning, allrisk – hemelektronik och hushållsmaskiner 2 år och prisgaranti 90 dagar.

Betalningsskydd Plus re:member flex​

Utöver de tidigare nämnda mindre försäkringarna så finns det även möjlighet att skaffa Re:member försäkringen Betalningsskydd Plus som ger en ekonomisk trygghet vid en plötsligt fallande inkomst.

Sjukskrivningar eller Arbetslöshet kan komma utan förvarning – och kommer aldrig lägligt. Det skapar en situation där din månadsinkomst drastiskt minskar och det kan upplevas svårt att betala kommande dina kreditkortsfakturor.

Det är då försäkringen Betalningsskydd Plus fyller sin funktion. Om du som kortägare blir sjukskriven (100% i minst 22 dagar) eller blir ofrivilligt arbetslös (i minst 30 dagar) eller om du får en allvarlig sjukdom så kan ersättning fås från kortet. Ersättningen är då 5% av kreditskulden varje månad i upp till 12 år. I det fall som kortägaren avlider ersätts hela skulden.