Företagande

Arbetsplats för grafisk design

Om du jobbar inom grafisk design så är du förmodligen en frilansare då det är väldigt få grafiska designers som är anställda hos ett större företag som tidningar eller större byråer. Därför är det ju såklart vanligast att man jobbar som frilansare eller eventuellt driver ett eget företag som erbjuder tjänsten. Du som jobbar med grafisk design jobbar förmodligen mycket med datorn vilket också betyder att ditt jobb är väldigt flexibelt när det kommer till vart du behöver vara. Nu ska vi prata lite mer om olika arbetsplatser för grafiska designers.

Jobba hemifrån

Om man är egenföretagare och jobbar inom grafisk design så är det relativt enkelt att jobba direkt hemifrån, man kan även göra avdrag för lokalkostnader i hemmet då en del av ditt hem är ju trots allt avsatt till saker du gör inom företaget (som exempelvis kontoret). Den som tänker börja jobba som grafisk designer baserad hemifrån bör tänka på att det kan faktiskt vara viktigt att ha en form av visningslokal där du kan bjuda in kunder och andra samarbetspartners för att visa upp ditt arbete. Dessutom kan det vara bra att ha extra utrymme om du planerar att jobba tillsammans med andra, glöm heller inte bort allt från kopiator och skrivare som kan vara användbart. En annan viktig del att tänka på när man planerar att jobba hemifrån är att det kan bli ganska ensamt i längden, en del trivs dock med detta men det är definitivt inte något som vi rekommenderar alla att göra.

Hyra kontorshotell

Om du föredrar att ta dig till jobbet på morgonen och träffa andra människor under arbetsdagen så är det definitivt ett bättre alternativ att hyra ett kontorshotell. Att hyra ett kontorshotell Stockholm är något som kan kosta mellan 2000 – 4000 kr i månaden men varierar enormt beroende på vad man söker. Att hyra ett eget rum är inte speciellt dyrt men det finns många företagare som väljer dyrare alternativ vilket inte alltid är nödvändigt. Det kan även vara smart att tänka på vart kontorshotellet ligget, ett mer centralt läge brukar ofta leda till högre priser men kan samtidigt ge mer förtroende för dig hos dina kunder.

När man bestämmer sig för att hyra ett kontorshotell så kan det vara extra viktigt att se till att allt du behöver faktiskt ingår i priset du betalar. Finns det konferensrum, toaletter, kaffe? Ingår städningen och internet? Kanske är det något speciellt verktyg just du behöver. Du borde också se till att se över vilka andra personer som sitter på kontorshotellet, är det företag som eventuellt kan bli dina framtida kunder eller samarbetspartners? Om du jobbar som grafisk designer så är det bästa om det exempelvis finns fotografer, webbutvecklare, konstnärer eller andra relaterade branscher som kan vara i behov av din hjälp. Genom att skaffa dig själv en plats på ett kontorshotell så har du större möjligheter att knyta relevanta kontakter och växa till nätverk, vilket gynnar både dig och kunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *