Jämför Kreditkortet

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort
4/5

Bank Norwegian Kreditkort

 • Bonus med upp till 10 % på Flex-biljetter med Norwegian
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Reseförsäkringar
 • Få poäng på varje köp
Bank Norwegian Kreditkort
4/5

Bank Norwegian Kreditkort

 • Bonus med upp till 10 % CashPoints-intjäning på Flex-biljetter med Norwegian
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Bonus med 0,5 % CashPoints-intjäning på köp
 • Rabatt i över 300 webbutiker

0 kr

Upp till 100 000 kr i kredit.

Upp till 45 dagar räntefritt.

Recension Norwegian kreditkort

Kreditkort från Bank Norwegian passar perfekt för dig som är ute och reser några gånger per år. Du samlar CashPoints på alla inköp som du gör med kortet som du sedan kan växlas in mot flygresor hos Norwegian, helt enkelt ett självklart val för dig som gillar att resa. Kortet har också både reseförsäkringar och avbeställningsskydd inkluderat. De är heller ingen nackdel med ett kort som har 6 veckors räntefri kredit.

Kreditkort är något som ibland kan behövas för att hantera oväntade utgifter men kan även vara bra för att ha som säkerhet om något skulle hända med din ekonomi. Norwegians kreditkort ägs av samma företag som även driver flygbolaget Norwegian och fördelen som man får när man har ett kreditkort från Norwegian är att man samlar cashpoints på alla inköp man gör med kortet. Dessa cashpoints kan du sedan omvandlas till flygbiljetter hos Norwegian.

Det finns många fördelar med att använda Bank Norwegians kreditkort, där den största enligt oss är att man får cashpoints vid varje köp man gör med det här kortet. Poängen du samlar på dig kan du som nämnts tidigare, omvandlas till flygresor hos flygbolaget Norwegian vilket gör att man kan använda sina poäng för att betala för hela familjens flygbiljetter utan att egentligen behöva betala för flygbiljetterna alls.

Du som gillar att resa mycket kommer helt enkelt inte att kunna hitta ett annat kort med fler förmåner än Norgwegian-kortet vilket är varför vi just rekommenderar det för dig som gillar att resa. Med kreditkortets smarta CashPoints-system får du 0,5% bonus på alla dina inköp som du gör, i alla butiker. Dessutom får du också extra CashPoints motsvarande upp till 10% av biljettens pris när du köper dina flygbiljetter med Norwegian Air. Detta betyder att du automatiskt sparar 10% av priset, vilket du sedan kan komma att använda till din nästa flygresa och dessutom får du poäng när du använder kortet i din vardag, utan att du tänker på det! Detta gör du dessutom helt gratis, eftersom kortet inte har någon årsavgift!

Fördelar & nackdelar

 • Betala räkningar med kortet via Bank Norwegian, utan extra avgifter
 • Bonus på 200 butiker via Reward eShop
 • 4-10% Cashpoints på flygresor via flygbolaget Norwegian Air
 • 0,5% Cashpoints på allt du handlar, ger billigare flyresor via flygbolaget Norwegian
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Räntefria dagar även vid kontantuttag
 • Ingen avgift vid kontantuttag i Bankomat/ATM
 • Ingen årsavgift
 • Hög ränta
 • Växlingsavgift på 1,75% vid köp och kontantuttag utomlands
 • Måste logga in på "Reward eShop" sidan för att få bonus

Krav

Kreditkortet kräver att du har minst 100 000 i årsinkomst.

Om du ansöker om kreditkortet så krävs det att du inte har några aktuella betalningsanmärkningar.

Kortet kräver att du är minst 23 år vid ansökan.

Vid ansökan av detta kreditkort så kan du inte vara arbetslös / student.

Övrigt

 • Mastercard
 • Du kan själv välja din egen PIN-kod
 • Möjlighet att signera digitalt
 • Blipp-funktion

Kredit

Med Bank Norwegians kreditkort har en kredit på maximalt 100 000 kr. Det innebär inte att alla får denna kredit då kreditgränsen sätts utifrån den sökandes ekonomiska situation. Men som mest kan alltså krediten vara så stor. Räntan ligger (2019) på 19,99%.

När fakturan kommer finns valet att antingen betala hela summan eller valfritt belopp av utnyttjad kredit. Som minst måste däremot 3% av skulden betalas och minst 300 kr. Om inte hela skulden betalas förflyttas den till kommande månad men då även med räntekostnad på beloppet.

Hur funkar Norwegians Cashpoints?

Alla inköp som du gör upp till 100 000kr per år med ditt Norwegian-kort ger dig 0,5% av beloppet i CashPoints på ditt konto hos Bank Norwegian. Om du även köper dina flygresor hos Norwegian och använder ditt kort så kan detta dessutom ge mellan 4-10% av priset i extra CashPoints, beroende på vilken typ av flygbiljett du valt – Inte dåligt för att vara ett kort utan årsavgift. Du får även rabatter (som omvandlas till extra CashPoints) när du bland annat gör inköp av hotellnätter, bokar hyrbil och på dessutom får du Cashpoints när du köper drivmedel med ditt kreditkort från Norwegian. Det är dock viktigt att du kollar upp vilka hotell och drivmedelsföretag som är anslutna till Norwegian innan du handlar för att säkra att du får dina Cashpoints. Du kan även boka direkt via Norwegians hemsida för att ta del av alla rabatter som är knutna till kortet.

Via Bank Norwegians hemsida får du även tillgång till flera olika rabatter i hundratals onlinebutiker på allt från kläder, smycken, leksaker, elektronik, och så vidare. Detta gör du enkelt genom att gå in på Norwegians hemsida och sedan väljer du det företag du tänker handla hos och gör sedan din shopping precis som vanligt. Se dock till att du betalar med ditt Norwegian-kort! Din rabatt som du får på ditt inköp betalas ut i form av bonus CashPoints som du kan använda för att fynda billiga – eller helt gratis – flygresor hos Norwegian. Gå till Bank Norwegians hemsida för att reda på vilka rabatter och erbjuanden som gäller för just dig!

Försäkringar

Med Bank Norwegians kreditkort ingår det även kompletterande reseförsäkring när du betalar minst 75% av din resa med ditt kreditkort och detta är en riktigt bra förmån. Du har allt på samma ställe och kan då vara säker på att du faktiskt är försäkrad när du åker på nästa resa. Ett tips från oss är att du borde skriva ut försäkringsvillkoren inför din resa så att du vet vilka belopp & villkor som gäller om exempelvis ditt baggage skulle bli försent eller om flyget blir inställt. Det finns även fördelar vad gäller självrisk och hyrbilar. Gå till Norwegians hemsida för att ta reda på vad som gäller när du bokar din resa och hyrbil. Du har skydd mot ID-kapning med hjälp av kortet.

Något som vi uppskattar extra mycket är att du kan välja din egen pinkod på ditt resekort från Norwegian vilket underlättar enormt istället för att ständigt tänka på vad koden kan vara. Du borde dock se till att du är noga med ditt kort på din resa och behandla alla former av kreditkort som du gör med dina kontanter för att undvika en eventuell stöld. Var uppmärksam på din semester oavsett vilket kort du använder. Lycka till med din ansökan!

Tilläggsförsäkringar Bank Norwegian Kreditkort

 • Betalskydd är en försäkring som går att teckna separat till ditt Bank Norwegian Kreditkort. Försäkringen kan tecknas i samband med ansökan om kort eller i efterhand.
 • Självriskförsäkring Hyrbil – Försäkringen eliminerar självrisken på hyrbilar som annars brukar vara på några tusen. Priset är 249 kr/år.
 •  Identitetsstöld försäkring – Försäkringen ger hjälp vid ID-kapning och ersättning för kostnader som kan uppkomma så som ex. juridisk hjälp. Priset är 149 kr/år